Federația Neguvernamentală Antidrog lansează campania de conștientizare No Drugs Revolution

Președinte executiv
Dorin OPREANU

Campania se va desfășura în perioada august-noiembrie 2023 în Regiunea București/Ilfov și Hunedoara/Valea Jiului. Vor fi peste 25.000 beneficiari direcți. Proiectul este finanțat de Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne-Agenția Națională Antidrog prin Programul de Interes Național în domeniul prevenirii şi asistenţei medicale, psihologice şi sociale a consumatorilor de droguri pentru perioada 2023-2026.

În cadrul proiectului vor fi organizate conferințe, dezbateri publice, mese rotunde, activități sportive și culturale.

  1. Prevenirea universală și targetată a consumului de droguri, conștientizarea tinerilor asupra riscurilor asociate consumului de droguri, alternative la consumul de droguri prin oferirea de alterantive (sport, evenimente culturale etc), creșterea gradului de implicare a tinerilor din zonele Hunedoara (Valea Jiului) și Bucuresti/Ilfov în campaniile de prevenire.
  2. Creșterea siguranței în comunitate prin prevenirea consumul de droguri dar și conștientizarea consumatorilor ocazionali asupra riscurilor asociate la nivel personal, social, familial.
  3. Oferta de programe complexe, de alternative la consum adresate non-consumatorilor, grupurilor vulnerabile, dezvoltarea de activități de petrecere a timpului liber ce au ca scop conceptul de informare, educare si conștientizare.

Pentru informații suplimentare:

Federatia Neguvernamentala Antidrog

Cosmin Constantinescu – Purtător de cuvânt FNA

Email: comunicare@antidrog.eu 

Telefon: +40751785551

Website: www.antidrog.eu

Pentru informații oficiale despre Programul de Interes Național in domeniul Prevenirii si Asistenței Medicale, Psihologice și Sociale a consumatorilor de droguri pentru perioada 2023-2026 (PIN) accesați: www.ana.gov.ro secțiunea PIN

*articol publicat initial de stiripesurse.ro